måndag 26 maj 2008

ögonblick

En riktig skitdag, skulle det kunnat vara. Allt var liksom bara fel från början. Svårt att vakna. Huvudvärk. Motvind. Och sen, gnäll på telefonsvararen, chefstjafs, för klen matlåda, övertid.. Så mycket fel, på en gång!

Men ändå ganska rätt.

Hemväg; vinden i ryggen och A-ha i öronen, galet jäkla åttiotal.. men tillsammans lyfter vi. Believe me.. the sun always shines on TV! Morten Harket och bästa sydväst, det går i trettio kilometer i timmen minst, till och med i uppförsen. Vi svävar, en liten liten bit över backen, jag och Nishikin, så lätta är vi. Idag.

Och så tankarna på helgen. Vilka dagar! Nya bekantskaper, och gamla. Rosédrinken i Ls trädgård, i gassande lördagssol. Flickfnitter och snedsteg, bara ett glas (eller var det två?), men jordgubbarna, det vet vi sedan förr, de där jordgubbarna. De är som svampar! (Kilsk vetenskap på hög nivå - bjuds det bål, så gräv efter frukten!).

Vi är ju precis som då, bara litet visare. Litet rynkigare. Litet snyggare! Och inte fullt så naiva, bara nästan. Då cyklade vi två mil för att gå på fest. Nu ska vi cykla fyrtio, bara för att.

Och nu ikväll ringer M, hon packar överlevnadskitet, redan. Vad tror du, första hjälpen, magnesiumstål, våtservetter. Tändstickorna i den vattentäta påsen, vi skrattar högt båda två. Påsen är jättevattentät, så tät den kan bli med stansade hål i. Den har varit med förr!


Moments like these!
















Life's good!

Inga kommentarer: