fredag 15 mars 2013

jobbväg

Det våras. Ljuset. Dagsmejan. Bästa årstiden!

Vägen till jobbet bjuder särskilt granna vyer dessa kylslagna morgonar. Och eftermiddagar! Ännu är det också lugnt på cykelbanorna, ingen hets och stress. Om en månad blir det andra bullar. Det har väl sin charm, det med, men fri väg! Klart trevligare. 

pimpelfiske på Riddarfjärden
 
Igår var det pimpelgubben. Så nära kanten! Imorse, två skridskoåkare. Kanske ännu längre ut. Såg ut som om de tänkte pröva sig på den nattgamla hinnan. Antagligen visste de vad de höll på med, jag stannade inte för att kolla. 
 
Årstaviken i eftermiddagssol
 Det bästa med jobbvägen är att den erbjuder både storstadspuls och mer rural feeling. Och en del kupering. Tänk när jag cyklade mellan Varberg och Tvååker varje dag, det var nåt annat det. Platt-platt-platt.. och motvind! Det här är klart roligare. 
 
Annat som är roligt är att åka skidor. Dock inte så vidare med snö kvar, och det som finns är som betong. Nåja. Betongsnö kan vara ok det med. Fort går det ju iaf. Imorn försöker vi leta upp ett spår! Det har blivit smått hysteriskt det här med skidåkandet för mig, men så är det när man har ont i knät. Skida på längden, och cykla, det är det som funkar, och man hoppar ju nästan ur skinnet när man inte gör vare sig det ena eller det andra.  

lyckligt omedveten om min kobenthet
 Ja men tjena, då!   

Inga kommentarer: