tisdag 29 mars 2011

Hellnerbacken

Vi var i Oslo i helgen, hälsade på kompisar och bodde fint vid Holmenkollen. Hade med längdskidor och såg fram emot att få testa de fina, kuperade slingor vi sett på VM-tv. VM, där norskarna sopade rent - iaf så gott som. Fan vad de kan! För att komma riktigt i stämning hade jag som tåglektyr Sverker Sörlins Kroppens Geni, ja, just han, skidåkande forskaren som följt norska landslagets stålmän- och kvinnor. Mycket intressant och fint skriven, ni må tro att man blev peppad till att åka själv! Men vad mötte oss när vi kom till Kollen?
VM i draghund! Wow! Lite ledsna var vi förstås för att knappt få åka nåt själva, men det var verkligen en underhållande gren! Grymt imponerande av alla hussar och mattar att hålla reda på linor, pulkor, djur och sin egen utrustning i denna fart. Det var ju inga blygsamma branter heller, precis. Wow! Eller, VOV! :-) Det fanns dock en jycke som inte var fullt så springglad som alla andra, det ser man direkt på första bilden. Och sedan blev det total strejk.. stackars vovven! Han fick massa skäll.





Men vi var glada iaf! Och på kvällen blev det tapasmiddag och vin! Det var också fotbollsmatch mellan Norge och Danmark, vilket märktes på stan.. Glada miner över 1-1-resultatet.


.. och just nu hinner jag inte skriva mer. Men det kanske kommer mer sen!


Tjing!

Inga kommentarer: