onsdag 13 juli 2011

la Corse

Så har man tvättat Medelhavet ur håret för denna gång. Konstigt så mjukt och flygigt det blev, håret. Och luktar gott. Känslan är skön, men looken? Nja. Salt gör faktiskt bra för mitt hår. Skruvarna blir perfekt skruvade; rubbas inte av väder och vind. Strävt, hårt och totalt oborstbart är en annan sida av saken.


I alla fall så var det inte vilken resa som helst, det här. Det var Korsika, le GR 20, och västkust, nordkust, sol och bad. En fin ö! Exklusiv! Många spektakulära vyer, många spektakulära priser! Vad sägs t ex om en sandwich bestående av två skivor formfranska med en skiva ost emellan, 8euro (72kr). Eller bikinin som faktiskt passade perfekt (efter mycket spring och funderande för boutiquemadamerna), 75euro! Trés exclusif! OUI!


En speciell resa!

En veckas svettande i bergen. Några timmar upp, någon timme ned. Och så upp igen! Branta etapper var vår melodi, då var vi snabbare än de flesta. På slätten var det segare. Fast slätt var det inte så ofta. Ibland var det riktigt jättebrant så man fick klänga i kättingar och klättra på stege. Smått spännande, särskilt för stavgångande fransoser av äldre modell.


Sedan blev jag väldigt seg när temperaturen steg över trettio, tål inte värme så bra. Turligt nog fanns det ibland bra svalkställen!


Sedan en veckas rundresande, med tåg, buss, bil. Lite sightseeing, mycket bad, en båttur till Scandola naturreservat. Mycket vackert. Fast det där med att åka runt och bara titta, att ta det lugnt och "bara vara", blir snart långtråkigt. Måste blandas upp med lite spring, kajak eller annan aktivitet. Så det gjorde vi!

En väldigt skön resa.

Vår smekmånad!