lördag 21 september 2013

kroppens förfall

Det där lät inte nåt vidare värst förstås. Men just så känns det efter snart två veckors förkylning! Som om det inte räckte med att huvudet är så täppt att det känns ända ned i tandrötterna? Nej, trött i ryggen ska man vara, onda knät gör ska göra sig påmint, och så lite ischias på det. Den enda fysiska aktivitet jag klarat denna period är att mig till jobbet på cykel, och att vara där förstås. Förresten har jag även fått tumartros av alla apelsiner och grapefrukter som pressats till juice dessa dagar...

Men nu får det vara färdiggnällt. Det är ju bara en förkylning!

Det har hänt bra saker med. Det har varit lite bestyr, med att flytta möbler och bo trångt, men det har det varit värt. För nu är golven slipade och lägenheten som ny!

kök före
 
..och efter
 
Mycket trevligt.

Jag har klippt mig. Nu är det ganska mycket kortare och lite mörkare. Behövligt!

Och hejat fram min pigga träningskamrat som gjorde sin första halvmara på 1.34 förra helgen! Från ett av de allra bakersta leden var det verkligen en prestation - vi stod vid 19km och fortfarande där var det vassa armbågar och zickzackspring. Vilken grej! Kul att heja på lopp. Man vill själv också, helst lika bra.

Det är bara att fortsätta drömma. :-)

Men nu är klockan snart nio. Snart dags för frukost, väl? (När ska man vänja sig vid att vakna 06 varje dag?)

Skön helg på er!

tisdag 10 september 2013

mek och tejp - nu med bilder

Det har varit rätt lugnt i Höjden sedan sist. Ökar på mina små joggar, och det funkar! Men gympass behövs. Knät ömmar emellanåt, och de protesterande hamstringsen är åter. Så nu gymmas det för hela benbaletten, och lite till. Det gör gott! Jag känner't! Nu längtar jag bara efter att springa lite fortare!

Racercykeln har fått stå sen sist, jag blev så sur när jag var så långsam. Vanliga cykeln, däremot, rullar på. Skramlar på, ska jag väl säga. Riktig Edsvallakvalitet* på den där skotten. Snart är varenda pinal som går att byta utbytt, inklusive de underhållsfria bromsarna. Igår var det dags för pedalerna, de satt som plockepinn ungefär. På cykelbutiken trollade expediten fram ett stort verktyg och lite smörjfett så jag kunde utföra ett flygande byte, på plats. Service! (Tyvärr blev bytet inte så värst flygande för jag var tvungen att fumla med fel pedal på fel ställe några minuter först. De är  liksom gängade åt olika håll).

Annat jag försökt meka med sen sist är datorn. Plötsligt en dag var den bara svart och efter telefonrådgivning med farsan vågade jag mig på att öppna upp och plocka ur minnena, ett i taget, för att utesluta att det var något av dem som ställde till det. Det gick jättebra att ta ur dem men lite mindre bra att sätta tillbaks.. Det ena hamnade iaf rätt. Så när datorn sedan kom till en riktig reparatör trodde han att han hittat felet direkt. Minnet sitter ju inte fast! Lite pinsamt för Lars, som fick erkänna att det var frugan som varit framme. :)

Kanske ska låta bli att meka nu ett tag. Någon annan ska däremot få komma hit och meka med våra golv. Ska bli som nya, sägs det! Ser vi fram emot.

Och nu skulle det bli lite sköna mekar- och tejpbilder, men det blev visst värre utan datorn. Skit!

Hejdå!

nu är bilden suddig, annars skulle ni bli impade av tejpvalet. kvalitet! 

* Edsvalla= värmländsk motsvarighet till Gekås.