onsdag 19 december 2012

det lackar


Minsann. Snudd på jul! Och vad ska man göra åt det?

Boka en tågbiljett kanske, till Värmland. Bestämma sig för var man ska vara på nyår. Köpa en och annan klapp? Ordna julgodis? Pepparkakor och knäck tar ju bara slut hela tiden.

Ja det är så fullt upp att jag tror jag skiter i´t.

Knät gnäller. De fina snödagarna bjöd skidåkning och sånt kan man inte motstå. Men helt bra är det inte, iaf inte att saxa uppför. Det är ju liksom sånt man måste göra ibland när tekniken brister (eller vallateamet misskött sig). Sen gnäller knät lite mer.

Jag vet inte. Till skogs bör man ju, för att behålla vettet. Och när springet känns som en utopi.. Det är väl bara att skida på, om minusgraderna nu bara håller sig.
.

Var på Nynäs havsbad med jobbet. Ett gäng effektiva och duktiga flickor som lönades rikligt med fin mat och diverse gotter. Av olika anledningar kunde jag inte hoppa i spat de här dagarna, men hade packat träningskläder förstås. Gym, var har ni det? frågade jag. Nänänänä, här har vi bara sådant som man njuuuuuter av! Allt är relativt.

Jag och kollegan försåg oss istället med stavar och ägnade oss åt Ringvägen runt, en riktigt fin och inte helt oäventyrlig promenad i vintermörkret. Vågskvalp, trolska molnslöjor och blankisad vägbana.. stavarna kom till sin rätt! Dock förde de massa oväsen. Och kändes rätt larviga. Någon riktig stavare lär man aldrig bli.

Vi funderade iaf över mörker och hur trevligt det är. I stan råkar man ju i princip aldrig ut för det - till och med i skogen lyser det fram till 22 varje kväll. Utemörker som är så skönt. Inbjudande! Fast jag trodde nog det var en tjusning jag var rätt ensam om. Nu vet jag bättre.

Men nu är man hemma och det är hög tid för Lägg. Som vanligt.

Natti!

onsdag 5 december 2012

snökaos

 
brillor som inte passar i mössa
 
Ja, nu snöas det. Kanske är det tre dm som kommit, eller fyra? Man är glad över snön, och väldigt glad över att bo såpass bra till att man inte måste åka kollektivt. Jag hatar kollektivt.  Idag fick dock lillScott vila hemma i förrådet till förmån för en polarexpedition till fots. Sydpolen (alltså Skarpnäck) väntade. Faktum är att jag inte är vidare förtjust i att gå heller. Jag vill verkligen ta mig fram, kvickt. Men idag tänkte jag att de lär väl inte hunnit ploga ännu och det finns bara en sak som är värre än att gå, och det är att gå och dra cykeln. Man blir så jävla svett.  

fûr alle, bitte!
Att beräkna gångtid är inte min grej. Idag gav jag mig 40 minuter för de ~5kilometrarna men det räckte inte alls. Hur kan man gå så sakta? Man skulle haft skidor? I alla fall hann jag ta lite foton på vägen. Bagis Folkets Hus såg till exempel väldigt inbjudande ut. 















spoiler i tiden















obanat på Finn Malmgrens
...och en skidåkare mitt i vägen. Fast bäst var väl skidåkaren på Västerbron. Tyvärr hann jag inte få upp kameran.

















Men nu är det dags att skotta balkongen.

//S

Ps. Idag är det 28 år sedan morfar dog. Jag minns det märkligt nog ganska tydligt.