torsdag 22 mars 2012

sick-o, del II

Jävligt dumt att tro att jag skulle vara frisk sådär direkt. Frisk. Vad är det?

Snor och rossel, det är jag det. Äckligt. Äckliga jag.

Samtidigt har våren kommit. Hem från jobbet, krysskörning mellan shortsbeklädda joggare längs Årstaviken, fjorton, femton grader.. Smått otroligt att det så sent som i måndags krävdes tumvantar för att inte fingrarna skulle trilla av.

Isen har gått. Den var så fin, det sista. En stilig, mörknad parkett med stråk i ljusare nyanser. Men nu är den borta. En båt försvann i samma veva, en gammal skorv där i viken. Plötsligt en morgon var den bara borta. Ur isen stack det upp lite bråte, och kättingarna, fortsatt fästa i bojerna på ömse sidor om vaken. Jag såg mig omkring. Var är den? Ser ni inte!? Men det var ingen annan som verkade märka nåt. Märkligt. En hel båt, liksom!



Jaha. Det är väl bara att gå till sängs. Sömn är viktigt, ju. Särskilt som jag ska orka med en tågresa till Gbg imôra.

lördag 17 mars 2012

sick-o

Igår var jag sjuk, så sjuk. Låg på soffan och ojade, hela dagen. Huvudvärk, feber, halsont. Ingen aptit.

Men idag. Idag är jag pigg!

Igår pärlade svetten i pannan bara jag gick nedför trappan. Idag hojar jag i racerfart till Globen, travar igenom nästan alla affärer och avslutar med storhandling på ICA. Visst, jag måste snyta mig ibland. Men ändå. Vilken skillnad!

Konstig bacill, det där. Kastade sig på. Försvann lika fort.

Ja, inte gör det mig nåt!

Men nåt spring blir det kanske inte denna helg. Det är ju lite tråkigt. Särskilt när Lars sitter med kartan här intill och förbereder långpass.. Jag får väl överväga en långpromenad. Om det inte vore för att det är så jävla trist, att gå, alltså. Eller så får jag passa på att gå på nåt såntdär tjejpass igen. Yoga eller nåt. Nåt lite lagom ansträngande sådär.

Jag testade ju pilates i torsdags. Det var verkligen lite lagom. Eller kanske snarare lite för lite. Vissa grejer var bra men annat på tok för lätt. Då tappar åtminstone jag intresset.

Menmen. Nu orkar ska vi ordna lite lördag här. Vin, någon? Något gott till?

Cheers, y'all!

onsdag 7 mars 2012

vårspår

Det våras! Folk frisknar till. Blir lite gladare, kommer till jobbet. Det är skönt. Förra veckan var virrig. Plötsligt skulle man vara både gymnast, arbetsterapeut, pedagog. Och handledare till två studenter. Lite för mycket.

Men vår! Bästa årstiden. Folk fyller år. Snödroppar i rabatten. Ljusa morgonar, fantastiska solnedgångar - och klara kvällar. Lutar åt fullmåne, ikväll?

Gick hem tidigt idag. Pysslade. Tupplurade. Nu, väntan på maken. Intervall på schemat. Förra veckan begicks fartpremiär och som jag bävat! Hur skulle det gå? Jag kan ju inte längre! Men, tänka sig, det var inte så illa. Inte alls, faktiskt. Antagligen det just vad min protestantiskt stelbenta kropp behövde efter att ha tassat fram hela vintern med nåt konstigt antihalk-steg. Näpps. Inget bra. Fram för fart! Frånskjut, hållning, flyt.. någonting händer. Nåt bra.

(Säger hon och inser hur skönt soffhörnet är.. hur kallt och mörkt det är ute, hur det viner om knutarna.. Ska jag verkligen..måste jag? HJÄLP!).

...

Ses på andra sidan.. hoppas jag!