söndag 29 januari 2012

fôgelhôlk

Landet Runt måste vara ett av de långsammaste programmen på tv, med töntigaste programledaren i mannaminne; en riktig GöteborgsGlenn, full av fåniga kommentarer och ordvistar (som han själv skrattar åt). Rätt så jättekasst. Ändå kollar jag, nästan varje söndag?

Vet inte. Men ibland kommer det ett och annat intressant inslag. Ibland från Värmland. Idag om fôgelhôlkar! Fast så värst intressant var det förstås inte. Det där med ö och ô var riktig skåpmat.
.

Idag har varit en svullardag.



Fin långfrukost. Chokladbollar, gott kaffe. Ahlgrens salta bilar. Mera gott kaffe. Till middag blir det hemgjord pizza och god sallad.

En ganska inaktiv dag, för mig (maken är ute och kutar just nu, förstås). Men ett och annat har faktiskt uträttats. Såsom att kånka sängar, ned- och uppför trappor (lite svettigt). Slänga grejer på tippen (inte så svettigt). Storhandla på Bea (inte svettigt alls). Och just nu, frysavfrost (iskallt).

Sånt som måste göras, det med. Och man måste kanske inte svettas så jävla mycket varje dag.

Men nu till degen!

//S

Ps. Vecka 4 landar på 59km, spring alltså.

onsdag 25 januari 2012

nöjd, del II

Igår var en väldigt skön dag. Jag var nöjd! Det var kul på jobb! Nästan ljust vid hemfärd. Middagslur. Spring i skogen. Skön dusch. Potatisgratäng och kalvstek. Sedan mysa ihop sig med finLars i soffhörnet.

Kan man ha det bättre?

Idag har också varit en bra dag. Fast inte lika bra. Riktigt samma tillfredsställelse är svår att nå utan spring. Man kan avverka långa sträckor på cykel, gå på pass, svettas rätt ordentligt.. men utan spring, ingen riktig high. Inte för mig.

Men idag då. En sväng på stan. En alien-sväng! Mellan höga husen på Drottninggatan, där är det inte vinter. Folk går fint och ofunktionellt i höga skor, shoppingkasse på arm, inga vantar. Inga vantar! På min arm hänger hjälm, på ryggen ryggsäck, om byxbenen, reflexer. Ni hör själva. I'm an alien!

Jag uträttade mina ärenden i alla fall. Snabbt. Vände styret mot Hammarbyhöjden. Home, sweet! Tillbaks till vintern.

.

Men jag ville säga nåt om skogen, igår. Det var så skönt att komma ut på slingorna. Efter helgens isbanor har det kommit lite snö och fästet är nu helt ok. Det märktes på mängden folk som var i rörelse. Jag vet inte hur många löpare jag mötte, femtio? Cyklister, två. Skidåkare, tio? Promenanter, hundar, det vanliga. En orienterartjej ångade fram i spåret, spänstig! Inspirerande. Själv hasar jag mest fram, men det får vara ok just nu.

En ny väderdam pratar om fortsatt kyla på tv. Det är bra. Hon är lite vinögd. Vindögd. Hm.

En sak till. Jag var på "prova på" på Medborgarskolan, förra veckan. Pop- & rocksång. Riktigt kul! Vi fick sjunga stämmor och doa-oooa, i Adele och Arklåtar. Jag kan inte såntdär egentligen men det gick bra. Det fanns dock någon som hade lite problem, fast hon märkte det inte själv. Fullt upp med att stå bredbent och hålla Jerry Williams-handen för örat. Hon hängde kvar efter lektionen, efterfrågade kurser med mikrofonteknik. Bevare mig!

Tjing!

söndag 15 januari 2012

i spa´t


Så har vi varit på Spa! Alla spaaktiviteter lite sådär extra skönt eftersom vi hunnit med en sightseeingjogg kring stan innan (Nynäshamn är ju Lars gamla hood!).

Finöl i bastun, ett snabbt havsdopp, bad i tunna, en kortis i innepoolen. Efter badet, svepa om sig den osnygga morgonrocken, hoppa i springskorna och skynda hem till "vårt" hus. Brr! En kylig afton, var det, nordanvind och några minus.



Sedan champagne! Middag med fina viner! En rar servitör och kändisspan i form av den där tjurnackade brottaren som var med i Let´s dance.

Idag var det slut på lyxen men innan vi for fick vi brunch. Inget överdåd och lite väl hälsosamt i mitt tycke (inte ens sötsakerna var söta; gräddfil i stället för grädde, nötter och frön i marängen, plättar på rågmjöl..), men ändå. Lyxigt är det, att bli serverad sådär!

Jahapp. Nu är vi hemma igen. Och det är lite synd om Lars, med sin opererade kind och nu också ryggskott! Aj aj.

Gokväll!

//S

Ps. v2 landar på 52km!

söndag 8 januari 2012

super Dario, del II


Han gick och vann igen, Fantomen i svart, gentlemannaåkaren, min favvo! Lars säger att han ser ut som Federer (lite sotis kanske? :-)). Ligger kanske något i det, men med skidglajjorna på så är han stiligare än de flesta. Sedan kanske det ändå finns andra som är roligare att kolla på, såsom Petter! Inga fyra getter men väl en räv bakom varje öra. Idag hjälpte de dock inte när Hellner fick oväntad fart och knep andraplatsen! Yeah!

Skidåkning är kul! Jag längtar!

Nu är långa julledigheten snart till ände och det är inte utan viss ångest man ser fram emot morgondagen.. hela vårterminen.. Pust! MEN. Det är ju inte bara jobbigt utan rätt kul med, att jobba. Och sedan har man ett SOMMARLOV att se fram emot. Det ni!

Helgen har också förflutit på bästa sätt, med teater, långspring, en och annan öl och mycket god mat. Teatern var Dramaten; Hedda Gabler, med Maria Bonnevie i huvudrollen. Riktigt bra! Dessutom kunglig glans på läktaren (Victoria och Daniel) + ett och annat ansikte från kändisvärlden. Lite roligt, får man väl erkänna, även om jag inte ser mig som riktigt så kändistokig om vissa andra i sällskapet.

Apropå springet så har jag några mål för 2012:
Öka springmängden till 4okm/h (2011=30km)
Ta mig runt Trail des Balcons d'Azur utan att skämma ut mig
Klara silvertiden på LL (trött på detta skitlopp!)
Göra en platt mil på <44:26

2012, blir ett bra år!

Ps. Vecka 1 landar på 51km spring!