tisdag 28 december 2010

yeah!


Nöjd jag, i Hovfjällssol.

Visst är det nåt visst, med den värmländska naturen? Skogen - som sträcker sig nästan hur långt som helst! Snön! Fryken, som ångar varma slöjor.

Idag många minus, strålande sol och finfina förhållanden i backen, och jag hade fått låna riktigt varma, goa thermokläder. Faktum är att jag aldrig frusit så lite i skidbacken, tack David! Jävla skalplagg kan dra åt skogen, nästa gång är det jag som satsar på rejält fodrat. Sådetså.
.
I bilen upp lyssnade vi på P3 morgonpasset. Hanna och Kodjo hade en fakir på besök i studion. Det var lite läskigt. Hanna ojade sig väldigt. Det är rätt lustig med hennes bonnvärmländska sätt. Men jag gillar'na, hon är som hon är, helt enkelt.


Men nu orkar jag inte skriva mer. Här kommer bilder istället! Håll tillgodo.



söndag 26 december 2010

runtime error?

Är hos föräldrarna för lite mellandagsvila. Det är lugn och ro, men också lite gnabb. Bland annat har morsan skällt på mig för att jag vallar, Du förstör skidera!, och jag har skällt på henne för att hon inte rör på sig. Till exempel provade hon idag en armhävning mot vägg och konstaterade: Nej det gick inte, jag driter i´t!, vilket jag då tyckte var felaktigt. (Obs! Våra ordväxlingar gör sig inte på annat än värmländska, hoppas ni fattar ändå).

Trots gnabbet är det ganska trevligt. Jag har pysslat också!

Bakat bröd med låtsassaffran (fuskkrydda från Tunisien; gav färg men noll smak), och kånkat tv i femtiokilosklassen, tillsammans med brorsan. Två trappor ned och en trappa upp.

Jag har också åkt lite skidor på längden och rotat i gamla papper.

Bland de gamla pappren hittade jag träningsanteckningar, eller, snarare, årssummeringar från 1996 och framåt, 2002 var nog sista året. Antal pass och km per vecka, eventuella lopp och eventuell "låtsasträning" (annat än spring gilldes liksom inte på den tiden, även om jag nog la ganska mycket tid på aerobics, gympa och sånt). Och för varje år, viktstatus och eventuella mål. Efter en period med mycket öldrickande i London stod det, fett understruket; är jag inte är nere på 65kg innan juni ska jag fanimej sluta äta! Där ser man. Jag hade förträngt dessa weight-issues.

Jag sprang en jävla massa, året om. Jag minns det så väl. 7km-rundan eller 9km-varvet, ibland fem dagar i veckan. Någon vidare kvalitet var det dessvärre inte. Alltid samma. Samma fart, samma sträckor, samma lunk! Det syns också på tiderna. Milloppen gick alltid på >50 och femton km Götajogg var rena döden.

Jäjä. Det är tur man blir äldre och snyggare. Eller iaf smartare!

Här, en bild på min stilige fästman, på självaste julafton. En riktigt rockrunner även om han denna dag utmärkte sig mest genom sin snowrunning! Jag hade stora problem att hänga med i djupsnön. Vilket iofs även kan ha med mitt 8v-springuppehåll att göra också.

tisdag 21 december 2010

jullov!

Jag har jullov, mitt första på många år! Mitt jobb är på terminsbasis, och nu är den slut, höstterminen. Väldigt skönt! 2½ v, sämre kan man ha det!

Min fästman är också långledig. Vi har pratat om att åka bort, lite längre. På förslag var nån Kanarieö, och cykling. Eller storstad, NY, till exempel. Det vore coolt. Sedan såg jag restplatser till fina Salzburger Hof och blev sugen på det..

Nu pratar vi om att åka bort, men något kortare. Pengar, de tar slut så snabbt! Saker kostar. Badkarsblandare som oväntat går paj, julklappar, CSN. Mat. Ni vet! Nu pratar vi om norra Värmland. Dalarna. Inte fullt lika exotiskt, men helt ok för den som gillar skidor, på längd och tvär. Och det gör ju vi. Så får det bli!

Det andra tar vi sen. Storstäderna. Bergen. Värmen. Det finns ju så mycket kul! En cykeltur, kust-till-kust, i USA. The Transalpine-run (obs, inget för mig!). Vandring i fina berg. Sydamerika, Australien, den där häftiga nationalparken i Utah..

Jäjä. Nog drömt. Först och främst ska jag bli bacillfri! Först och främst ska jag orka med lite skidor under ledigheten! Och julaftonsjogg, om vilket jag ännu inte gett upp hoppet. Min tradition! Det vore också kul att äntligen få inviga träningskortet på BIM, vilket jag impulsköpte just mellan två förkylningar för någon vecka sedan.

Ja, jag är så besviken och frustrerad över den här jävla kroppen som just nu tål ingenting! It ain't me! Jag säger som Fröding: Jag tror jag går och hänger mig!
http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A

GONATT!

lördag 18 december 2010

sjukt sjuk

..när man äntligen började se ljuset i tunneln och tänka: till helgen, skidor! Till helgen, jogg! så small det till igen; tredje omgången feber och snuva. Den här hösten har verkligen gått i förkylningarnas tecken, vet inte vad som hänt med immunförsvaret? Det verkar ha samband med springbristen. I oktober blev foten ond och jag slutade löpa, och efter det har förkylningarna avlöst varandra. Sjukt sjukt, är det. Och jäkligt tråkigt.

Cyklat har jag iaf gjort, till och från jobb. Lite luft måste man ju ha och t-banan är väl inte det bästa stället att hänga om man vill undvika baciller. Jag vill förstås alltid undvika att kliva ner i underjorden; trängsel och åksjuka är högst otrevligt! Lång tid tar det också.

I år har Sthlms stad plogat ganska bra för tvåhjulade. Jag har också blivit lite tuffare i halkan. Och i trafiken! När jag först flyttade hit var Hornstullssträckan läskig, med hetsig trafik och opålitliga bussar.. nu kan jag faktiskt tycka det är riktigt kul att kryssa mellan filer och bilar, på värsta cykelbudsmanér! Och ungtupparna som hetsar vid trafikljusen, på mtb och heldubbat, kommer man ofta ifatt och får köra om uppför Västerbron, nästan så man skäms lite å deras vägnar.

Men nu ska jag försöka mig på en stilla promenad med Lars. Lördagsgodis, behövs!

/S

tisdag 7 december 2010

tji

Där fick man på moppo direkt för att man sa att man var frisk. Jag blev genast sjuk! Men, efter en febertoppig gårdag verkar det nu ha vänt, i morgon ska jag nog vara back in business.

I söndags kväll premiärade jag på längskidor! De första turerna brukar vara väldigt skakiga; jag är ju inte någon skidåkare, egentligen (vilket jag alltid noga vill poängtera). Men, faktiskt, det gick ganska bra! Visst, lite bambikänsla, som förstärktes av noll valla och dåliga spår, men inte alls det vanliga premiärskaket. Det gick att hålla lite lagom joggfart och jag dog inte i nedförsbackarna.. Ja, det kändes ok! Med bättre spår, lite valla och mera träning ska jag snart kunna få fart på skidorna. Är ju lite sugen på att åka öppet spår igen! Å andra sidan pratar vi om att åka till Oslo och Holmenkollen och titta på världscup just den helgen.. ja, vi får se! Skidor blir det, på ett eller annat vis.

Imorgon ska jag till Solna igen för att få mina skoinlägg. Är ganska spänd på hur det kommer kännas! Jag ska ta med mina träningsskor, för att passa av storleken, antar jag, men fick plötsligt samvete över hur slitna och stinkiga de var, favoritskorna. Jag slängde dem i tvättmaskinen! Nu är de som nya, faktiskt helt fantastiskt vita, men det är väl tveksamt om de går att springa i något mer. Men nästa par skor också kommer väl också att vara Asics och nästan samma modell så det ska nog bli bra.

Jahaja. Nu ska jag nog ta mig en nypa luft. Men först, en liten video som kanske bringar lite julstämning.. Drengerne fra Angora, såklart! I just can't get enough!

http://www.youtube.com/watch?v=3hWAFFFEAJ8&feature=related

onsdag 1 december 2010

chill

Så blev det vinter ändå, på riktigt!

Och frisk är jag, och snart foten med, tack och lov. Det var ingen fraktur, som först trotts, bara klämda nerver! Det konsterades efter röntgen med magnetkamera. Det var en ny upplevelse för mig, den där kameragrejen. Fötter och ben fick åka in i ett rör som förde ett fasans väsen, ja, det var riktigt skrämmigt - ända tills jag somnade (jag har ju en viss fallenhet för sådant, särskilt kring klockan tre på eftermiddagen). Så även idag när det skulle gjutas för inlägg. På mage fick man ligga, med fötterna inkletade i härligt ljummet gips.. zzzZZzzz.. fast ingenjören babblade på så det var bara att rycka upp sig.

Förresten så fick jag punka idag, när jag var som allra längst hemifrån. SkitSolna! Som tur var fanns en sömnig cykelhandel ett par kvarter bort och affärsinnehavaren verkade bli glad över lite arbete; slangen bytt på en kvart medan jag roade mig med att kolla på Orbearacers i prisklass 70-90 000. My oh. Sedan var det bara att vända styret hemåt. 15km och -10, tårna domnade strax bort, och vaknade inte ens i sista uppförsbacken där man brukar bli genomsvettig. Jag var förresten genomsvettig, om allt utom fötterna. Svårt att hitta nån slags balans i cykelkläder på vintern.

However. Nästa vecka ska de vara klara, skoinläggen, och då ska jag snart ut och springa igen. Hoppas det blir bra! Märkligt så halv man kan känna sig när man inte kan?

Nu, till tvättstugan!

/S