måndag 19 juli 2010

hi-tech

Fan, det gäller att hänga med! Det är trådlöst och pekskärmat, snart ska vi nog slå till på en feting-platt-tv också, 42" får det väl vara åtminstone.. och bredbandstelefoni och vad mer man kan behöva för en någorlunda dräglig tillvaro i stan.

Vänta bara!



Förresten så undrar jag om det verkligen inte är nån mer som upptäckt Grabbarna från Angora på tv? Tyvärr finns inte så många klipp på nätet; det jag hittat har inte heller varit textat och då blir det lite tufft för den som inte snakker dansk. I alla fall så är det väldigt kul, särskilt när drengene tränar cykling och spelar boogie-woogie på piano!

See ya!

söndag 18 juli 2010

sommarlov

..och vilken sommar sen! När vi kom hem från Frankrike trodde vi nog vi skulle missa det bästa av den svenska sommaren; vi hade fullt göra inomhus, med att renovera sovrum, och tid tog det, flera dagar. Men sedan var rummet plötsligt klart, och solen fortfarande kvar!

Så vi passar på! Utefrukostar, sköna dopp, Gröna Lund, skärgårdsturer, korsord, förmiddagsjogg.. Man blir bortskämd!

Och jag trodde jag hade massor att skriva om men jag orkar visst inte. Så gonatt då!

ssSSss

tisdag 6 juli 2010

on the roll

Så var den redan avklarad, årets långsemester. Så himla lång var den förstås inte, 12 dgr, men ändå - vi hade ju sett fram emot den så länge! Tio tvåhjulsdagar och två dagar riviera, den perfekta semestern för sådana som oss.

Åttio sköna mil på slingrande vägar, backar upp och backar ned, över höga collar och genom tunnlar. Mestadels i strålande solsken men ett par gånger med orage (regn och åska!). Vi träffade också på nysnö och fick bära cyklarna vid ett tillfälle. Och bott har vi gjort, på hotell, vandrarhem och allt däremellan; i medeltidsbyar och skidorter. Från kullersten och fårskit till skatepark och glaciärskidåkning, stora kontraster men alla med imponerande bergstoppar som fond.

Vi testade också på ett par klassiska etapper såsom Alpe d’Huez. Då får man cykla uppför i 14km, i en snittlutning av 10%. Det låter kanske inte så mycket och ser inte så farligt ut när man är på väg upp.. men på väg ned är det brant så det räcker! Många kamikazecyklister körde 70 km/h mellan kurvorna, själv bromsade jag så fingrarna domnade. Coward-style! Uppför gick i alla fall rätt okej; inte fort, men det var inte många som körde om (2 st! Den ena var Lars).


Sedan så kom vi tillbaks till Nice, där vi hittade ett hotell till reapris, parkerade cyklarna och roade oss i dagarna två. En tur till Monaco, besök på Musée Matisse, och så en massa gott vin förstås. På stranden fick vi många beundrande blickar, bonnbrännan gick inte av för hackor! Inte Lars badkonster heller.





Men nu orkar jag inte skriva mer! Kanske ska kolla hur det går i matchen, 1-1 hörs det?

Au revoir!

___________________________________________________________