onsdag 27 maj 2009

springtime?

Nedan följer en liten fånig frågelista [utmaning?] för fåniga joggare. Som jag!

1. Vilken typ av löpare är du? Bekväm! Är mycket dålig på att ta ut mig, har aldrig riktigt mött väggen och än mindre försökt ta mig över den - till skillnad från dessa två:
http://www.youtube.com/watch?v=MTn1v5TGK_w (scary, huh?!)

2. Hur länge har du löpt?
Ca 17 år är det väl vid det här laget. Fan länge ju.

3. Hur mycket löper du per vecka? 2-3 mil skulle jag tro, har inte så bra koll.

4. Vilket är ditt "feelgood" tempo? Ca 5½ per km - då kan jag hålla på ett tag.

5. Vid vilken ålder började du springa? När jag var 15-16 och slutade med innebandy. Det var min orienterande kompis Fia som lockade ut mig i skogen.

6. Vilka andra sporter utövar du regebundet? Cykling, lite styrketräning.

7. Vad måste du ha med dig på ett pass? Inte så mycket med mig som mig, allra viktigast då skor och sportbehå! Fast jag har ju lite annat på mig med. :-) Nyckel har jag väl iofs alltid med mig.

8. Varför springer du? To stay sane.. Ja, för jag mår bra av det, helt enkelt!

9. Har du någon gång ljugit för att få springa? Hur löd lögnen?
Nej det tror jag inte, vill jag springa så springer jag.

10. Hur ofta köper du skor? 1-2 gånger/år, blir det nog.

11. Hur ofta köper du annan löprelaterad utrustning? Sällan! De har ju rätt lång livslängd, träningskläderna - nästan så man hinner tröttna.

12. Var/hur handlar du utrustningen? I nån sportaffär! Fast jag försöker undvika hela jogginguniformer, det har ju alla andra. Inte minst Dobsom R90 med dragsko i knäna - våga vägra!

13. När föredrar du att springa? Eftermiddag eller kväll, året om. Gillar de flesta väder och alldeles särskilt nysnö! Fast det är ju så sällan.

14. Hur ofta tävlar du? Jag är ju såndär motionär så det kan väl knappast klassas som tävling.. Men ett par om året, Göteborgsvarvet har blivit lite klassiskt för mig, och Götajoggen (Karlstad Stadslopp).

15. Vilka distanser? 10 och 21km. Har försökt mig på 30 en gång med, men det var i längsta laget.

16. Vilken är favoritdistansen? Kortare är nog bättre.. fast samtidigt jobbigare eftersom man vill hålla högre fart!

17. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet? ..borde jag? Blir man snabbare då? :-)

18. Vilken typ av vätska dricker du? Vatten, bara vatten!

19. Springer du helst i grupp eller ensam? Inte i grupp men gärna i sällskap med nån kompis, det är det bästa.

20. Hur återställer du dig efter ett långpass? Gärna ett bad, lite vila, mycket mat och dricka. Och godis!

21. Vilken snabbhetsträning föredrar du? Ingen, det är ju så jobbigt! Men 1km-intervall är väl överkomligt.


22. Vart blir du oftast skadad? Skadad är att ta i men jag är alltid väldigt stram i bakbenen, det är inte heller skönt.

23. Vilket lopp drömmer du om att springa?
Har inga sådana drömmar!

24. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?
Inga sådana heller.. Jag längtar bara tills min käraste blir frisk i benet så vi kan träna ihop igen.

25. Vilken idrottsstjärna skulle du vilja springa med? Nej fy, ingen, tack! Jag skulle få komplex.

26. I filmen om dig, vem spelar rollen som du? Jag själv (hur nu detta hängde ihop med jogging?).

27. Vem tänker du skicka vidare denna utmaning till? Ingen, men jag vet kanske möjligen någon som blir inspirerad av att se den här hos mig. Eller avskräckt? :-O

måndag 25 maj 2009

försommarkväll

Så var det måndag, och kväll. Benen stela och trötta, magen glad efter gott kvällsfika, och huvudet, det vill snart lägga sig på kudden. Det blir nog skönt det.

Inte lika skönt som att krypa in i Lars famn, förstås. Men rätt ok, ändå.

Hela skogen kvittrade när jag cyklade hem. Liv i varenda buske. De små svarta med gul näbb, koltrast, väl..? De och duvorna, springer runt och knäpper och kuttrar, lövprasslar och flaxar plötsligt upp. Änderna och måsarna vid dammen, de näpna andbebisarna som pilar runt i vattnet. Och de inte fullt så näpna måsungarna.

All grönska, alla knoppar.

Jag känner mig nöjd. Det blev vår, igen. Och snart är det till och med sommar.

Och nu får ni se den finaste fina bilden, den som man blir så glad av. I alla fall om man är jag.

tisdag 19 maj 2009

planerat punkterat

Det växlar snabbt, vädret. I måndags picknickade vi till dessa vackra skyar. Det var så fint! Ungdomar spelade beachvolley på stranden och det Stora Hotellets gäster rastade sig förnöjt på gångstigarna. Inte kunde man tro att vi bara en timme senare skulle huka för blixtar och dunder?
.
Men det skulle vi! Med inlines på fötterna hade vi rullat in i hamnen, där får man ju så bra sikt. För vi hade ju sett molnen börja torna upp sig, tjocka, låga, med riktiga kanter och skiftningar sådär som bara ovädersmoln har.
.
Och mycket riktigt brakade det loss! Månggrenade blixtar och mäktigt muller, och regn, i massor! M byggde oss en koja av en presenning, och där satt vi; kollade in skådespelet. Fränt och fint men rätt snart började vi (jag) frysa och hade långt gångna funderingar på att beställa en taxi till bakom kiosken, under presenningen.. men sedan ryckte vi upp oss. Hemåt - plask!
______________________________________
För övrigt så har jag, eller snarare lille Ville, råkat ut för två punkteringar på två dagar. Jag ville latmaska mig och lämna in honom till någon verkstad, men verkstadsgubben hade häcken full och sa, du måste ringa och boka tid i förväg! Så det ska jag komma ihåg, till nästa punka. Boka och planera. Viktigt!
.
Det var för övrigt cykelgubbe som ville kränga en racercykel i strl S till mig, fast jag är stor och lång. Storlek S kan vara bra för småväxta. Men, som han sa, det är ju inte säkert att du har jättelånga ben även om du är 177. Vilket han visst kan ha rätt i. Men har man korta ben har man förmodligen desto längre överkropp, och ramen bör ju passa även på den ledden. Eller, menade han att jag har korta ben, kort överkropp och lång hals? Då funkar säkert en storlek small. Var det så, kanske? Jag undrar ännu.
.
I alla fall. Jag fixade punkan själv och lille Ville klarade kvällens test, 65km racing med farbröderna. Ja, det var riktigt kul! Idag fick jag till och med ta i litet.

onsdag 13 maj 2009

men tjena

Häromdan knäckte jag ett ägg rakt ned i kylskåpsfläkten på Willys, det var lite överraskande. Det bara hoppade ur förpackningen och kläcktes, knäcktes, jag hann knappt reagera. Och eftersom jag är som jag är så gjorde jag en Svensk och vände på klacken.

Och nu sitter jag här och tänker, hur gick det sen? Luktar hela Willys sådär fisigt ägg som bara ägg kan lukta?

Ja vem vet. Det märks väl kanske nästa gång jag är där.
.

Ikväll har jag cyklat, 48km på 1:35, det är rätt ok om man är av det lite långsammare virket. Men jag mycket att lära av gammgubbarna. Kurvtagning och utförs, för fan, man kan ju inte hålla på och fegbromsa sådär.. som en riktig tjej! Mesigt.

Men jag ska skärpa mig!
.

Nu är det Entourage på tvn och det vill jag faktiskt se.

Så hej på er!

söndag 3 maj 2009

the rose


En sådan röding, fining! Visst är den vacker? Noggrant utvald, till mig, förstod jag. Fast man undrar ju, visste han redan innan, min Käre, att jag hade just en sådan där strålande röd mitt på kinden? Ja, inte en ros, förstås, utan mera vulkan.. men, precis samma nyans. Match made in heaven!

Ibland är det nästan så man längtar tillbaks till fjortisår, när man inte hade finnar.

I övrigt har det varit en finfin helg. Mycket sol och uteliv, och lite spring. Nu är det bara tretton dagar kvar till Varvet, och jag ska nog orka runt den här gången också. Frågan är bara hur sakta det kommer att gå?

Men nu måste jag sova.

Godnatt!